Notulen OCMW raad op maandag 28 juni 2021

 

Aanwezig

Jos Tordoor, voorzitter

Nele Geudens, burgemeester

Fons Hannes, Jan Melis, Roger Verheyen, Luc Lievens, Jan Peys, schepenen

Wim Nysmans, Mannu Dox (bijgestaan door vertrouwenspersoon overeenkomstig art.16 decreet lokaal bestuur), Cris Rutten, Heidi Suls, Walter Verbraeken, François Tielemans, Jo Laenen, Griet Convens, Rony Schuer, Joris Janssens, Paul Van Dooren, Peter Van den Broeck, Brigitte Peremans, raadsleden

Linda Degeest, vertrouwenspersoon van Mannu Dox

Flor Boven, algemeen directeur

 

Afwezig

Frans Van Meensel, raadslid

 

Steven Lambrecht, gastspreker vervoegt de zitting vanaf punt 6.

Steven Lambrecht, gastspreker verlaat de zitting vanaf punt 7.

 

Overzicht punten

Zitting van maandag 28 juni 2021

 

1. Goedkeuren notulen 31 mei 2021

 

 

FEITEN EN CONTEXT

De notulen vermelden, in chronologische volgorde, alle besproken onderwerpen.

Ze vermelden ook het gevolg dat aan die punten werd gegeven waarover de raad voor maatschappelijk welzijn geen beslissing heeft getroffen.

De notulen maken ook duidelijk melding van alle beslissingen.

 

JURIDISCHE GRONDSLAG

          artikel 74 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017

          huishoudelijk reglement van de raad voor maatschappelijk welzijn van 28 oktober 2019

 

ARGUMENTATIE

De notulen van de vergadering van 31 mei 2021 liggen ter goedkeuring voor.

 

FINANCIËLE GEVOLGEN

Geen financiële gevolgen voor het OCMW.

 

Stemming op naam:

Met 19 stemmen voor (Nele Geudens, Fons Hannes, Jan Melis, Roger Verheyen, Luc Lievens, Jan Peys, Wim Nysmans, Mannu Dox, Cris Rutten, Walter Verbraeken, François Tielemans, Jo Laenen, Griet Convens, Rony Schuer, Joris Janssens, Paul Van Dooren, Peter Van den Broeck, Brigitte Peremans en Jos Tordoor), 1 onthouding (Heidi Suls)

 

Besluit

Enig artikel

De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de notulen van de vergadering van 31 mei 2021 goed.

 

Publicatiedatum: 29/09/2021
Overzicht punten

Zitting van maandag 28 juni 2021

 

2. Kennisnemen jaarrekening 2020 Welzijnszorg Kempen

 

 

FEITEN EN CONTEXT

Jaarlijks stelt de algemene vergadering van de welzijnsvereniging Welzijnszorg Kempen in de loop van het eerste semester van het boekjaar, dat volgt op het financiële boekjaar waarop de rekening betrekking heeft, de rekening vast.

Het besluit van de algemene vergadering en een afschrift van de jaarrekening van de welzijnsvereniging Welzijnszorg Kempen worden na de vaststelling bezorgd aan de raden voor maatschappelijk welzijn van de deelnemende OCMW’s.

De raad voor maatschappelijk welzijn kan binnen 50 dagen na de overzending zijn opmerkingen ter kennis brengen van de provinciegouverneur.

Als de toezichthoudende overheid geen besluit heeft verzonden over de goedkeuring van de jaarrekening binnen een termijn van honderdvijftig dagen, wordt ze geacht de jaarrekening goed te keuren. Die termijn gaat in op de dag nadat de gemeente de toezichthoudende overheid op de hoogte gebracht heeft van de bekendmaking van de jaarrekening van de welzijnsvereniging, met toepassing van artikel 286, § 2 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, en de welzijnsvereniging de digitale rapportering erover aan de Vlaamse Regering heeft bezorgd.

 

Op 26 mei 2021 stelde de algemene vergadering van Welzijnszorg Kempen de jaarrekening 2020 vast. Deze is onderworpen aan deel 3, titel 4, hoofdstuk 2 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017.

Het besluit tot vaststelling van de jaarrekening 2020 door de algemene vergadering van Welzijnszorg Kempen, de jaarrekening 2020 en de toelichting op de jaarrekening 2020 werden door Welzijnszorg Kempen op 4 juni 2021 overgemaakt aan het OCMW.

 

 

JURIDISCHE GRONDSLAG

          decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikelen 485 en 490

          statuten Welzijnszorg Kempen

          besluit van 26 mei 2021 van de algemene vergadering welzijnsvereniging Welzijnszorg Kempen tot vaststelling van de rekening 2020

 

ARGUMENTATIE

De raad voor maatschappelijk welzijn dient kennis te nemen van de jaarrekening 2020 van de welzijnsvereniging Welzijnszorg Kempen.

 

FINANCIËLE GEVOLGEN

Geen financiële gevolgen voor het OCMW.

 

Tussenkomst

Voorzitter Jos Tordoor deelt mee dat het dossier dat acht dagen voor de raad voor maatschappelijk welzijn ter inzage werd voorgelegd aan de raadsleden niet alle benodigde stukken bevatte. De jaarrekening was immers raadpleegbaar door een link in een mail. Deze link was door technische omstandigheden niet meer actief, waardoor de jaarrekening niet kon worden geconsulteerd. Omdat de raad voor maatschappelijk welzijn binnen 50 dagen zijn opmerkingen ter kennis dient te brengen, wordt dit agendapunt van de agenda geschrapt en automatisch goedgekeurd na afloop van de wettelijke termijn van honderdvijftig dagen.

Voorzitter Jos Tordoor vraagt of alle raadsleden van de raad voor maatschappelijk welzijn hiermee akkoord zijn. Alle raadsleden gaan akkoord

 

Besluit

Enig artikel

De raad voor maatschappelijk welzijn beslist om het agendapunt te schrappen.

 

Publicatiedatum: 29/09/2021
Overzicht punten Ga naar de bekendmaking

Zitting van maandag 28 juni 2021

 

3. Aanpassing rechtspositieregeling OCMW personeel inzake de nieuwe regelingen geboorteverlof, opvangverlof, pleegzorgverlof, pleegouderverlof, compenserende vergoeding tijdelijke werkloosheid corona-overmacht en inzake verstoringsregeling bij oproep voor dringend werk

 

 

FEITEN EN CONTEXT

In het besluit van de Vlaamse Regering van 7 december 2007 houdende de minimale voorwaarden voor de personeelsformatie, de rechtspositieregeling en het mandaatstelsel van het gemeentepersoneel en het provinciepersoneel en in het besluit van de Vlaamse Regering van 12 november 2010 houdende de minimale voorwaarden voor de personeelsformatie en het mandaatstelsel van het personeel van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn en houdende de minimale voorwaarden voor sommige aspecten van de rechtspositieregeling van bepaalde personeelsgroepen van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn werden recent een aantal aanpassingen doorgevoerd inzake geboorteverlof, opvangverlof, pleegzorgverlof en pleegouderverlof alsook inzake de neutralisatie van een aantal negatieve gevolgen van de coronapandemie op het personeel. Zo wordt de weerslag van de tijdelijke werkloosheid wegens corona-overmacht op eindejaarstoelage en op de opbouw van vakantiedagen geneutraliseerd en wordt het specifieke corona-ouderschapsverlof gelijkgesteld met gewoon ouderschapsverlof. Enkele van deze elementen moeten niet expliciet in de rechtspositieregeling opgenomen worden daar de personeelsleden op die terreinen automatische rechten hebben en deze werden alzo ook al toegepast.

De compenserende bijpassende vergoeding voor personeelsleden die in tijdelijke werkloosheid wegens corona-overmacht geplaatst worden, die de meeste lokale besturen op een bepaalde manier toekennen, dient best in de rechtspositieregeling opgenomen te worden.

Daarnaast dienen de vernieuwde regelingen inzake geboorteverlof, opvangverlof, pleegzorgverlof en pleegouderverlof ook in de rechtspositieregeling opgenomen te worden. De contractuele personeelsleden putten in deze rechtstreeks rechten uit de wet van 3 juli 1978 op de arbeidsovereenkomsten, maar de statutaire medewerkers niet.

Tevens is het aangewezen naar aanleiding van deze actualisatie van de rechtspositieregeling de al langer van toepassing zijnde verstoringsregeling voor prio medewerkers die buiten de normale arbeidstijden en buiten de permanentieregeling voor een dringend werk opgeroepen worden ook bij in de rechtspositieregeling op te nemen.

In de aanpassingen aan het besluit van de Vlaamse Regering van 7 december 2007 zijn er ook bepalingen voorzien inzake fietsmobiliteit waarbij personeelsleden een deel van de eindejaarspremie

 en een deel van de vakantiedagen zouden kunnen inruilen voor voordelen inzake fietsmobiliteit  maar voor inschrijving van deze bepalingen wordt best gewacht op verdere concrete modaliteiten daartoe die op vraag van de RSZ en van de FOD Financiën  binnen het zogenaamde Comité 1 zullen uitgewerkt worden.

 

De voorgestelde aanpassingen aan de rechtspositieregeling werden :

          bij mail van 26 mei 2021 door de hrm-directeur aan de vakorganisaties overgemaakt , die daarop geen opmerkingen formuleerden

          besproken in het managementteam van 1 juni 2021.

 

JURIDISCHE GRONDSLAG

          decreet lokaal bestuur van 22 december 2017

          besluit van de Vlaamse Regering van 7 december 2007 houdende de minimale voorwaarden voor de personeelsformatie, de rechtspositieregeling en het mandaatstelsel van het gemeentepersoneel en het provinciepersoneel

          besluit van de Vlaamse Regering van 12 november 2010 houdende de minimale voorwaarden voor de personeelsformatie en het mandaatstelsel van het personeel van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn en houdende de minimale voorwaarden voor sommige aspecten van de rechtspositieregeling van bepaalde personeelsgroepen van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn

          de rechtspositieregeling voor OCMW-personeelsleden zoals vastgesteld in zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn van 27 juli 2011 en zoals tot op heden gewijzigd, een laatste keer door de raad voor maatschappelijk welzijn in zitting van 23 november 2020

 

ARGUMENTATIE

Door de voorgestelde aanpassingen wordt de rechtspositieregeling in overeenstemming gebracht met  een aantal recente nieuwe reguleringen. Daar er op verschillende domeinen aanpassingen zijn wordt best een nieuwe gecoördineerde versie van de rechtspositieregeling voor het OCMW personeel vastgesteld.

 

FINANCIËLE GEVOLGEN

Geen financiële gevolgen voor het OCMW.

 

Stemming op naam:

Met 19 stemmen voor (Nele Geudens, Fons Hannes, Jan Melis, Roger Verheyen, Luc Lievens, Jan Peys, Wim Nysmans, Mannu Dox, Cris Rutten, Walter Verbraeken, François Tielemans, Jo Laenen, Griet Convens, Rony Schuer, Joris Janssens, Paul Van Dooren, Peter Van den Broeck, Brigitte Peremans en Jos Tordoor), 1 onthouding (Heidi Suls)

 

Besluit

De raad voor maatschappelijk welzijn

Artikel 1

Stelt de voorliggende nieuwe gecoördineerde versie van de rechtspositieregeling voor het personeel van het OCMW Meerhout , alzo versie 28 juni 2021, vast met ondermeer aanpassingen inzake geboorteverlof, opvangverlof, pleegzorgverlof, pleegoudervelof, compenserende vergoeding voor contractuele personeelsleden in sommige gevallen van tijdelijke werkloosheid wegens corona-overmacht en inzake verstoringsregeling bij dringende werkoproepen buiten de normale arbeidsuren en permanentieregeling. De nieuwe gecoördineerde versie van de rechtspositieregeling voor het personeel van het OCMW Meerhout per 28 juni 2021 wordt gevoegd bij de ingebonden notulen van de zitting.

Artikel 2

Maakt deze beslissing over aan de toezichthoudende overheid.

 

Publicatiedatum: 29/09/2021
Punt bijlagen/links 20210628_RPR_ocmw.pdf Download
Overzicht punten Ga naar de bekendmaking

Zitting van maandag 28 juni 2021

 

4. Vaststelling thuistelewerkbeleid lokaal bestuur Meerhout

 

 

FEITEN EN CONTEXT

Door de COVID-19 pandemie en de van toepassing zijnde preventiemaatregelen diende ook lokaal bestuur Meerhout in de loop van 2020 plots in een verplichte thuiswerkregeling  te voorzien voor de medewerkers in functies waarbij dit mogelijk is.

Momenteel wordt er nog tot eind augustus gewerkt met een combinatie van verplicht telethuiswerk met beurtrol aanwezigheden op de werkplek om de continuïteit van dienstverleningen te kunnen garanderen en met flexibele werkuren met zeer ruime glijtijden.

Ook de medewerkers van lokaal bestuur Meerhout bewijzen in deze periode met veelvuldig verplicht telethuiswerk dat ze daar op een goede manier mee kunnen omgaan, dat dit telethuiswerk de voortgang van het werk alsook de bereikbaarheid, evenals het maken van goede afspraken met leidinggevende en collega's omtrent het garanderen van continuïteit van dienstverlening niet in het gedrang brengt.

Daar de coronapandemie hopelijk in de nabije toekomst meer onder controle zal zijn en de telewerkverplichting afgebouwd zal worden is het aangewezen een nieuw toekomstgericht telethuiswerkbeleid vast te stellen.

De algemene evolutie die ook door de hogere overheden aangemoedigd wordt betreft, ook post ernstige corona periode, het voorzien in een meer hybride vorm van werken met een combinatie van werken op de werkplek bij de werkgever van thuis uit via telewerk.

Het telethuiswerk speelt in op allerlei tendenzen gaande van meer voorzien van autonomie voor medewerkers, tot het verminderen van de ecologische voetafdruk door vermindering van woon-werkverkeer. Het is ook een belangrijk element met oog op wervingen voor bepaalde functies door het toenemend belang van de work-life balance voor werknemers.

Belangrijkste elementen in het voorliggend ontwerp van thuistelewerkbeleid lokaal bestuur Meerhout zijn:

          mogelijkheid tot thuistelewerk is een gunst , geen verworven recht , kan ten allen tijde voor een medewerker ingetrokken worden bijvoorbeeld bij disfunctioneren

          prioriteit inzake voorzien in continuïteit van dienstverlening en in benodigde overleg momenten  waartoe de nodige afspraken zullen gemaakt moeten worden     

          gegarandeerde bereikbaarheid op thuistelewerk momenten

          enkel mogelijk voor functies waarbij thuistelewerk nuttig kan ingevuld worden , het managementteam bepaalt de in aanmerking komende functies , daarnaast dient de betreffende leidinggevende de aanvraag van de medewerker goed te keuren  

          maximale wekelijkse thuiswerkmomenten in functie van de effectieve tewerkstellingsbreuk

          thuistelewerk heeft een vrijwillig karakter en is geen plicht voor de medewerker

          lokaal bestuur Meerhout engageert zich om voor de thuistelewerkers in de nabije toekomst een laptop te voorzien

          de medewerker dient zelf te voorzien in een degelijke thuiswerkplaats met voldoende sterke internetverbinding en in telefonische bereikbaarheid

          er wordt geen thuistelewerkvergoeding toegekend aan de medewerkers die op vrijwillige basis van de mogelijkheid tot thuistelewerk gebruik willen maken.

 

Het ontwerp van thuiswerkbeleid lokaal bestuur Meerhout werd:

          besproken in de managementteams van 23 maart en van 27 april 2021

          werd op 17 mei 2021 digitaal bezorgd aan de erkende vakorganisaties ,  enkel ACV Openbare Diensten gaf enkele opmerkingen door en stelt de vraag om in een specifieke vergoeding voor thuistelewerk te voorzien.

 

JURIDISCHE GRONDSLAG

          het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017

 

ARGUMENTATIE

Het voorgestelde thuistelewerkbeleid van lokaal bestuur Meerhout speelt in op de algemene en aanbevolen tendens om voor werknemers in de mogelijkheid te voorzien  tot hybride werken dit wil zeggen afwisselend werken vanop de werkplek bij de werkgever en van thuis en dit in functies waarbij dit zinvol kan. De continuïteit van dienstverlening en de organisatorische noden gaan steeds voor op het vrijwillig individueel gebruik maken van de  thuistelewerkmogelijkheid. Het grootste deel van de werktijd zal nog steeds op de werkvloer bij lokaal bestuur Meerhout dienen gepresteerd te worden.

 

FINANCIËLE GEVOLGEN

Geen financiële gevolgen voor het OCMW.

 

Stemming op naam:

Met 19 stemmen voor (Nele Geudens, Fons Hannes, Jan Melis, Roger Verheyen, Luc Lievens, Jan Peys, Wim Nysmans, Mannu Dox, Cris Rutten, Walter Verbraeken, François Tielemans, Jo Laenen, Griet Convens, Rony Schuer, Joris Janssens, Paul Van Dooren, Peter Van den Broeck, Brigitte Peremans en Jos Tordoor), 1 onthouding (Heidi Suls)

 

Besluit

De raad voor maatschappelijk welzijn

Artikel 1

Stelt het thuistelewerkbeleid lokaal bestuur Meerhout vast zoals in het voorliggende document "thuistelewerkbeleid lokaal bestuur Meerhout" voorzien.

Artikel 2

Het thuistelewerkbeleid lokaal bestuur Meerhout wordt alzo van toepassing gesteld per 1 september 2021 tenzij op die moment nog een Covid-19 thuiswerkverplichting zou gelden. In dat geval wordt het in voege treden uitgesteld tot na de opheffing van de Covid-19 thuiswerkverplichting.

Artikel 3

Het thuistelewerkbeleid lokaal bestuur Meerhout wordt gevoegd bij de ingebonden notulen van de zitting.

 

Publicatiedatum: 29/09/2021
Punt bijlagen/links 20210628_thuistelewerkbeleid lokaal bestuur Meerhout.pdf Download
Overzicht punten

Zitting van maandag 28 juni 2021

 

5. Affectatie toegangsweg Gasthuisstraat

 

 

FEITEN EN CONTEXT

Op 22 februari 2017 keurde de raad voor maatschappelijk welzijn de ontwerpovereenkomst voor het project Gasthuisstraat goed.

 

Op 19 februari 2021 werd een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend voor het bouwen van 16 appartementen en een parkeerkelder en het aanleggen van een voetpad.

 

JURIDISCHE GRONDSLAG

          het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017

          Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening van 15 mei 2009 en latere wijzigingen

          decreet betreffende de omgevingsvergunning van 25 april 2014

          besluit van de Vlaamse Regering van 27 november 2015 tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning.

 

ARGUMENTATIE

Johan Van de Craen heeft de afgesproken vergoeding van 16 486 euro betaald aan het OCMW.

De kosten voor de aanleg van de overige nutsleidingen kunnen als last opgelegd worden bij het eventueel afleveren van de omgevingsvergunning. In hun advies van 17 mei 2021 geeft Fluvius aan dat het project aansluitbaar is op het bestaande elektriciteitsnet. De aanleg van het voetpad maakt deel uit van de aanvraag tot omgevingsvergunning. De gemeenteraad dient in het kader van de vergunningsaanvraag nog een beslissing te nemen over het wegtracé vervat in de vergunningsaanvraag.

Op het inplantingsplan grondovernames gevoegd bij de vergunningsaanvraag wordt een zone voorzien 'over te dragen aan de gemeente' en een zone 'openbare wegenis'. De zone 'openbare wegenis' omvat niet enkel de weg die als toegang voor het project in gebruik genomen wordt, maar ook een deel van de bestaande voetweg richting Molenberg. Voor het overige wordt de groene ruimte op het perceel zodanig ingericht dat deze toegankelijk en doorwaadbaar is.

 

FINANCIËLE GEVOLGEN

De kosten voor de aanleg van de wegenis, namelijk 16 486 euro werden op 5 maart 2019 ontvangen.

 

Stemming op naam:

Met 19 stemmen voor (Nele Geudens, Fons Hannes, Jan Melis, Roger Verheyen, Luc Lievens, Jan Peys, Wim Nysmans, Mannu Dox, Cris Rutten, Walter Verbraeken, François Tielemans, Jo Laenen, Griet Convens, Rony Schuer, Joris Janssens, Paul Van Dooren, Peter Van den Broeck, Brigitte Peremans en Jos Tordoor), 1 onthouding (Heidi Suls)

 

Besluit

Enig artikel

De raad voor maatschappelijk welzijn affecteert een deel van het perceel kadastraal gekend als Meerhout, 1ste afdeling, Sectie B nr. 820 D2 P0000, aangeduid als openbare wegenis op het inplantingsplan grondovernames van 15 februari 2021 opgemaakt door Catalpa Architecten, naar het openbaar domein.

 

Publicatiedatum: 29/09/2021
Overzicht punten

Zitting van maandag 28 juni 2021

 

6. Vaststellen jaarrekening 2020 gedeelte OCMW

 

 

Steven Lambrecht, financieel directeur, geeft toelichting over de jaarrekening 2020 van zowel gemeente als OCMW Meerhout.

 

FEITEN EN CONTEXT

Op 16 december 2019 stelden de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn het meerjarenplan 2020-2025 vast. Op 14 december 2020 stelden de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn de eerste aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 vast.

Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 bepaalt dat:

          de financieel directeur, in overleg met het managementteam, instaat voor het voorontwerp van de beleidsrapporten

          de jaarrekening bestaat uit een beleidsevaluatie, een financiële nota en een toelichting

          de jaarrekening moet worden vastgesteld voor 30 juni van het boekjaar dat volgt op het boekjaar waarop de rekening betrekking heeft.

Het besluit van de Vlaamse Regering over de beleids- en beheerscyclus van de lokale (en provinciale) besturen van 30 maart 2018 (BBC-besluit) bevat nadere regels over de inhoud van de jaarrekening (artikel 17-artkikel 26).

 

JURIDISCHE GRONDSLAG

          decreet lokaal bestuur van 22 december 2017

          besluit van de Vlaamse Regering van 30 maart 2018 over de beleids- en beheerscyclus van de lokale besturen en latere wijzigingen

          ministerieel besluit van 26 juni 2018 tot vaststelling van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten, de rekeningstelsels en de digitale rapportering van de beleids- en beheerscyclus van de lokale besturen.

 

ARGUMENTATIE

Het managementteam gaf op 18 mei 2021 een gunstig advies aan het ontwerp van jaarrekening 2020. Daarbij formuleerde het managementteam volgende opmerking:

'Het managementteam geeft positief advies over de jaarrekening, maar benadrukt dat we blijvend moeten waken over het exploitatiesaldo met dit investeringsritme. Het overschot op de exploitatie dekt immers het negatieve saldo op investeringen niet. Dit zal op langere termijn problemen geven. De leden van het managementteam zijn het erover eens dat de weergave van de doelstellingenrealisatie de leesbaarheid van de bundel verhoogt.'

De beleidsrapporten van de gemeente en het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn vormen een geïntegreerd geheel. De gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn stemmen elk over hun deel van de jaarrekening. Nadat de raden zo het beleidsrapport elk voor hun deel hebben vastgesteld, keurt de gemeenteraad het deel van het beleidsrapport zoals vastgesteld door de raad voor maatschappelijk welzijn goed. Door die goedkeuring wordt het beleidsrapport in zijn geheel geacht definitief vastgesteld te zijn.

 

FINANCIËLE GEVOLGEN

De Jaarrekening 2020 voor lokaal bestuur Meerhout sluit af met volgend resultaat:

 

 

Jaarrekening 2020

Meerjarenplan 2020

Beschikbaar budg. resultaat

11 565 459 euro

7 368 713 euro

Autofinancieringsmarge

1 965 897 euro

185 034 euro

 

De uitgaven en ontvangsten worden als volgt verdeeld over gemeente en OCMW:

 

 

Uitgaven 2020

Ontvangsten 2020

Gemeente exploitatie

13 088 630 euro

16 728 558 euro

Gemeente investeringen

3 855 221 euro

600 798 euro

Gemeente financiering

468 210 euro

475 422 euro

OCMW exploitatie

7 971 136 euro

6 713 711 euro

OCMW investeringen

87 869 euro

350 312 euro

OCMW financiering

407 562 euro

0 euro

 

Stemming op naam:

Met 12 stemmen voor (Nele Geudens, Fons Hannes, Jan Melis, Roger Verheyen, Luc Lievens, Jan Peys, Cris Rutten, François Tielemans, Jo Laenen, Griet Convens, Joris Janssens en Jos Tordoor), 8 onthoudingen (Wim Nysmans, Mannu Dox, Heidi Suls, Walter Verbraeken, Rony Schuer, Paul Van Dooren, Peter Van den Broeck en Brigitte Peremans)

 

Besluit

Enig artikel

De raad voor maatschappelijk welzijn stelt de jaarrekening 2020 vast voor het deel van OCMW Meerhout.

 

Publicatiedatum: 29/09/2021
Overzicht punten

Zitting van maandag 28 juni 2021

 

7. Mededelingen

 

 

Mededeling

De raad voor maatschappelijk welzijn verneemt de volgende mededelingen:

          De volgende antwoorden van de gouverneur op bezwaren werden via de gemeentelijke cloud ter kennisname gebracht aan de raadsleden:

          Kennisname van het antwoord van de gouverneur op het bezwaar 269 over 'Niet naleven van eigen regels en van coronamaatregelen van de hogere overheid'.

          Raadslid Mannu Dox wenst mee te delen dat de voorzitter bij het voorlezen van het antwoord van de gouverneur de naam heeft meegedeeld van de indiener, terwijl dit bij de mededelingen van de gemeenteraad niet het geval was.

Bovendien werd op dit antwoord een bijkomende klacht geformuleerd naar de gouverneur om te melden dat de verklaringen die net werden voorgelezen geen rekening houden met de wettelijke verplichtingen die golden op dat moment.

 

Publicatiedatum: 29/09/2021
Overzicht punten

Zitting van maandag 28 juni 2021

 

8. Aanvullende agenda

 

 

Publicatiedatum: 29/09/2021
Overzicht punten

Zitting van maandag 28 juni 2021

 

9. Mondelinge vragen van de leden van de raad voor maatschappelijk welzijn

 

 

Mondelinge vragen

De burgemeester en de andere leden van het vast bureau beantwoorden de gestelde vragen van leden van de raad voor maatschappelijk welzijn uit de vorige raad:

 

          Schepen Jan Peys antwoordt op de vraag van raadslid Mannu Dox aangaande het feit dat er niet werd ingeschreven voor een gesubsidieerde projectoproep in verband met impact van corona op het mentale welzijn. In het vast bureau van 28 september 2020 werd een uitbreiding voorzien van de psychologische hulpverlening in samenwerking met het centrum voor geestelijke gezondheidszorg. Op de sociale dienst zetelt één dag per week een psychologe.

 

Publicatiedatum: 29/09/2021
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.